Közelgő események

 1. Infoshow – Pécs

  február 20 - 09:00 - 16:00
 2. EMOSZ akadémia Horogh Gyulával – Hogyan értelmezzük az új VBSZ-t

  február 22 - 08:30 - 15:30
 3. EMOSZ akadémia Horogh Gyulával – Hogyan értelmezzük az új VBSZ-t?

  március 1 - 08:30 - 17:00
 4. Infoshow – Veszprém

  március 6 - 09:00 - 16:00
 5. XIX. Villanyszerelő konferencia

  március 27 - 08:30 - 17:00

A Szövetség története

Az épületvillamos szakterület az építési szerelőipar meghatározó része, mely ma már nem csak a régi, “tradicionális” villanyszerelésből áll. Az erősáramú épületbetáplálás, a villamos hálózatszerelés, a mind jobban specializálódott világítási berendezések mellett szerves része a hírközlési, adatátviteli, a tűz- és vagyonvédelmi, valamint épületfelügyeleti rendszerek kialakítása.

Magyarországon ezt a munkát – az összvolumen több mint 50%-át – magánvállalkozók végzik. A villamos szerelési anyagok – akár hazai, akár külföldi – igen nagy hányada is a magán kis- és nagykereskedőknél vásárolhatók meg.

Az épületvillamos szakterületen működő magánvállalkozók szakmai összefogását vállalta fel az 1991-ben alakult EMOK (Elektromosipai Magánvállalkozók Országos Kamarája), mely nevét időközben EMOSZ-ra ( Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége) változtatta. A Szövetség önálló jogi személy, önkéntes tagságon alapuló magánjogi testület.

Szövetségünk képviseli tagjait, gazdasági érdekeiket minden olyan fórumon, ahol a döntéseket érdemben befolyásolhatja.

Figyelemmel kíséri a szakma fejlődését, igyekszik feltárni az akadályozó tényezőket, s kezdeményezi azok feloldását.
Kölcsönösen elismert érdekek alapján együttműködik a szakmai és gazdasági érdekkör területén működő hatóságokkal, szervezetekkel.

Érdekazonosság alapján együttműködik a bel- és külföldi szakmai és vállalkozói érdekképviseletekkel, az országos és területi gazdasági kamarákkal.

A Szövetség közreműködik, illetve tagjain keresztül szakmai segítséget nyújt a szakképzés színvonalának emelésében.

A Szövetség, a területi gazdasági kamarákkal együttműködve meghatározó szerepet vállal a mesterképzésben és a mestertovábbképzésben. A Szövetség tanfolyamain elsajátíthatók a szakterületnek az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmái.

A Szövetség rendszeresen Szakmai Napokat szervez a szakterület szakemberei számára.


A Szövetség nemzetközi kapcsolatai alapján évente két-három szakmai utat szervez nemzetközi épületvillamos-, épületinformatikai- és világítástechnikai szakvásárokra.

Szövetségünk lapja, a villamos társadalom egyik legkedveltebb hazai szakmai folyóirata, a havonta megjelenő Elektro Installateur.

Szövetség munkáját Elnökség irányítja, a napi operatív munkát ügyintéző látja el.

Share This